zaterdag 9 maart 2013

Wandeling Rechtvaardige Rechters wordt een boekje

De succesvolle wandeling rond de diefstal van De Rechtvaardige Rechters is een boekje geworden. Van Eyck vermist wordt op 10 april gelanceerd door de Gentse schepen van Cultuur en Toerisme, Annelies Storms.

Met het boekje in de hand zal iedereen de grootste kunstroofzaak van de twintigste eeuw zelf kunnen ontdekken. Bij alle Gentse plaatsen die een belangrijke rol spelen in dit spannende verhaal, krijg je heldere uitleg, met getuigenissen van mensen die destijds op de eerste rij zaten. Zo maak je het verhaal als het ware live mee.

Vooraan in het boekje krijgt de lezer bovendien het hele verhaal mooi samengevat. De gids bevat ook een kaartje, zodat iedereen zijn eigen parcours kan volgen.

 

Wandeling


Het boekje is de uitgebreide versie van de wandeling rond De Rechtvaardige Rechters, die Rudy Pieters van 2004 tot 2012 deed. Pieters schreef in 2004 het boek De wraak van het Lam Gods, een stand van zaken van het onderzoek naar het gestolen paneel.

In die negen jaar leidde Rudy Pieters tientallen keren groepen rond in dit verhaal. Aanvankelijk gebeurde dit enkel tijdens de Gentse Feesten maar door het groeiende succes vond op den duur elke week van lente, zomer en herfst een wandeling plaats, ook in het Frans, Engels en Duits. Eind 2012 zette Pieters een punt achter deze wandeling, maar het verhaal gaat dus verder in boekvorm.

 

Crowdfunding


Van Eyck vermist, zoals het boekje zal gaan heten (net zoals de wandeling), wordt op 10 april, precies 79 jaar na de diefstal, voorgesteld in de Standaard Boekhandel op het Sint-Baafsplein, in aanwezigheid van de Gentse schepen van Cultuur en Toerisme, Annelies Storms.

Belgodrome, organisator van de wandeling en nu uitgever van de wandelgids, wil zoveel mogelijk mensen bereiken met dit verhaal en gaat daarom de verkoopprijs laag houden. Om dat mogelijk te maken wordt een deel van de productie via crowdfunding gefinancierd.

Iedereen die dat wil, kan dus zijn steentje bijdragen, in ruil voor enkele gesigneerde exemplaren en een uitnodiging voor de boekvoorstelling. De campagne wordt op maandag 11 maart gelanceerd, onder meer via deze website.

Geen opmerkingen: