donderdag 2 juli 2009

Zoeken in Sint-Baafs

Tijdens Villa Vanthilt vorige week overhandigde minister van Justitie De Clerck mij een interessant document. Het gaf een overzicht van alle sporen naar De Rechtvaardige Rechters die het Gentse parket de laatste twaalf jaar heeft onderzocht. Zes sporen waren het. De meeste zijn bekend, onder meer in 2002 de Sint-Gertudiskerk in Wetteren (op aangeven van Gaston De Roeck) en in 2007 de garage in de Sint-Jansvest in Gent (op aangeven van de gepensioneerde Brusselse politieman Franky Desmedt).
Nu blijkt er ook dit jaar al gezocht te zijn, in de Sint-Baafskathedraal zelf dan nog wel. Op 8 april, twee dagen voor de 75ste vejaardag van de diefstal, onderzocht de technische sectie van de federale gerechtelijke politie het praalgraf van bisschop Triest. Drie weken later volgde een tweede onderzoek, met endoscopie. Het resultaat was negatief.
De Sint-Baafskathedraal als bergplaats is zeer plausibel. Vooral Karel Mortier verdedigt die.
De federale politie heeft mij volgende week uitgenodigd voor een gesprek over het spoor naar Lede.

3 opmerkingen:

Jdk zei

ondertussen draait de geruchten"molen" omtrent de locatie in Wanzele op volle toeren...

Patrick zei

Zeer mooi gebaar van de minister. "Ze" zijn er in Brussel op hoger niveau nog mee bezig dus. Eén van zijn voorgangers (Paul-Emile Janson) was norser: "On ne traite pas avec des gangsters. Nous ne sommes pas en Amérique." Niet dat Ru. Pi. een gangster is natuurlijk ;)

wp51 zei

Triest, zowel van GP als van RP als van PS, zoals de naam het zegt, arm Vlaanderen.