vrijdag 8 april 2011

Een hemelse diefstal, voortaan elke zaterdag

Maandag zijn we weer een jaar verder. 77 jaar geleden is het dan al dat het Lam Gods in Sint-Baafs ineens twee panelen armer was.
Goed nieuws voor wie de zaak genegen is en graag in Gent loopt. De toeristische dienst van Gent lanceerde deze voormiddag een nieuwe plattegrond, Hemels Gent. Het wijst de weg naar alle belangrijke religieuze bezienswaardigheden in de stad, op de eerste plaats naar het wereldberoemde Lam Gods natuurlijk.
De toeristische dienst klopte bij ons aan voor informatie over de diefstal van De Rechtvaardige Rechters en de steeds hectischer speurtocht naar het paneel. Daardoor vind je op de plattegrond bijvoorbeeld de Gentse zetel van de Nationale Bank, waar hoofdverdachte Arsène Goedertier het geld voor zijn schrijfmachine van zijn rekening haalde, en het Huis van Eyck, waar auteur Patrick Bernauw ons via een ingenieuze code bij de neus neemt.
Hemels Gent illustreert de groeiende belangstelling voor de zaak. Om die reden breiden we het aanbod van de wandeling Van Eyck vermist vanaf morgen ook gevoelig uit. De wandeling zal voortaan elke zaterdag om 10.30 uur plaatsvinden, en zowel in het Nederlands, Frans als Engels te boeken zijn. Vanaf deze zomer wordt het menu uitgebreid met Duits en Spaans.
Van Eyck vermist, een wandeling door Gent langs de belangrijkste plaatsen in de zaak van De Rechtvaardige Rechters, loopt al sinds 2004, aanvankelijk enkel tijdens de Gentse Feesten, sinds 2009 ook elke eerste zondag van de maand. Die maandelijkse zondagwandeling wordt nu dus vervangen door een wekelijkse zaterdagwandeling. Boeken op de www.belgodrome.be.

Volgende bericht op 11 april 2011, de 77e verjaardag van de diefstal, met onder het meer het weerbericht van die dag.

Geen opmerkingen: