vrijdag 26 juni 2009

"Ik heb het altijd geweten"

Wat een verblijf in Villa Vanthilt al niet vermag. De telefoon heeft niet stil gestaan vandaag. Mijn mailbox puilt uit.
Zijn de revue gepasseerd: Radio 2 (om twintig voor zeven al - a.m.!), AVS, TV Oost, Gazet van Antwerpen en De Gentenaar - de laatste fotograaf is net buiten (het is nu half zeven p.m.). En dan vergeet ik de uitgeverij die vroeg of ik geen tweede boek wilde schrijven over de zaak.
TV Oost wilde me interviewen in Wanzele (Lede). Tricky. De plaats waar Julienne Minne met dat zwarte pak zou zijn uitgestapt, mag nog niet openbaar worden gemaakt. De kerk in het midden dan maar, de kerk van Wanzele.
Ik was nog niet goed uitgestapt of ik werd aangeklampt door een man, een leraar. "Ik heb u gisteren gezien op tv. Ik heb het altijd geweten dat het in Lede zat. Ik heb het altijd geweten." Met een heel verhaal erachteraan over de connecties tussen zijn familie en die van een mogelijke tweede dader.
De federale politie heeft ook nog eens gebeld. Om een datum af te spreken voor een gesprek. Ze nemen het spoor ernstig. Over enkele dagen ga ik daarnaartoe. Wie wil nog slapen?

2 opmerkingen:

bulgavarna zei

Mr Pieters, uw neus voorbij geklapt. Als je Wanzele kent zijn er niet zoveel gebouwen die reeds 75 jaar onaangeroerd zijn gebleven, en de gemeentebabbelaars zullen wel uitzoeken welke huis het was, en aan gelijk welk individu die voor een gazet of media werkt zijn vonds verklappen.
Grove fout met dit in de belangstelling te zwieren . Zo'n een onderzoek moet je stilhouden.

Rudy Pieters zei

Zoveel zijn er inderdaad niet, maar nog keus genoeg hoor.