donderdag 11 februari 2010

Arsène Goedertier op Facebook

Het zal wel deel uitmaken van de Rechtvaardige Rechters-folklore zeker. Arsène Goedertier zit nu ook op Facebook. Iemand heeft een profiel met zijn naam en foto aangemaakt.
Hij noemt zichzelf wisselagent en bankier, zoals de echte, en geeft als adres de Zandstraat, de vroegere naam van Wegvoeringstraat in Wetteren, waar Goedertiers huis nog steeds staat.
Als favoriete uitspraak geeft hij: "Ik alleen weet waar het Rechtvaardige Rechterspaneel ooit zat en wie de dader was. Ik ben de enige die weet waar het paneel nu zit."
Bij zijn favoriete films vinden we Another Fine Mess en It Happened One Night.
Op zijn eigen pagina is geen activiteit te bespeuren. Hij is wel opvallend actief in de Facebook-groep De Rechtvaardige Rechters zitten in Antwerpen! Die is een initiatief van Patricia Den Tandt, de vrouw uit Zulte die dezer dagen haar Antwerpse theorie uit de doeken doet. De Facebook-Arsène strooit op die groepspagina allerlei hints rond. Gisteren schreef hij: "14.06.1934 Eerwaarde Heer Meulepas ik zag je niet!" Dat slaat op de overhandiging van het losgeld in Antwerpen op 14 juni 1934. Volgens de afpersingsbrieven moest die transactie gebeuren via pastoor Meulepas. Die pastorie ligt juist naast de Sint-Laurentiuskerk, die door Den Tandt wordt aangeduid aan de bergplaats van De Rechtvaardige Rechters.

Geen opmerkingen: